• Estàs a
  • Inici
  • > testimonis
Nom: Sebastià Querol
Lloc:

Com molt bé dieu el viatge al Japó és una experiència única. A més en el meu / nostre cas hem tingut la sort de comptar amb la gran col·laboració  tant d'Anna (guia acompanyant) com de Yuriko (guia local), que ens han ajudat a veure i descobrir aquest meravellós país.

 

Aquests dies estic classificant les fotos i editant el vídeo, i no hi ha cap imatge que hem sobri. Tot és un record inigualable i ple de contrastos.

 

L'atenció dels japonesos, les seves constants salutacions, la seva cortesia i la seva amabilitat era una cosa inusual per a mi.

 

Els menjars japoneses tan diferents als coneguts per mi, per la seva frescor. Un encert i molt bé el Sopar a Takayama, Tots amb quimono, i les seves diferents cuines que ens heu anat mostrant.

 

La cura i neteja de seus Temples i Santuaris,  la conservació de la Naturalesa. Com et mostren les cases dels Samurais i ens expliquen les seves històries. Una delícia veure a les geishes a Kyoto, encara que fos un vist i no vist.

 

Quina meravella els trens d'Alta Velocitat, puntuals, nets, i un extraordinari ordre a la entrada i sortida dels mateixos.

 

Em va impressionar la visita a HIROSHIMA, sincerament penso que NO hauríeu de fer-la opcional, ja que TOTS VAM ANAR-HI. Verdaderament hauria sigut un pecat no anar-hi.

 

Molt encertat el Recorregut per la Zona de Kanazawa i Takayama. Meravellós el poble de Shirakawago i les seves cases de sostre de palla.

 

Llàstima que el temps ens va impedir la vista de l'FUJI. Però a la vegada, el trepitjar la neu també va ser una bona experiència.

 

Ha estat un viatge de contrastos, la tranquil·litat del carrer Kamisannomachi amb el bullici del carrer Tarkeshita, la pau de Shirakawago amb la concurrència de l'encreuament de Shibuya. Cal anar i viure-ho, palpar-ho i barrejar-se en els ambients.

 

Estaria tot el temps escrivint  meravelles, però seria redundar sempre el mateix, com que el què abans he dit: S’ha d'anar i viure-ho. Menjar els seus plats, visitar els seus temples i santuaris.

 

En resum. Aquest viatge el recomano a tots aquells que poguessin tenir dubtes de si fer-ho o no. Aneu, segur que us agradarà.