La Rioja, Cultura i vins
937 484 330 - Mail - OFICINES
ESP - CAT
Facebook Twitter Blog

Viatges en grup amb guia i viatges a mida • Estàs a
 • Inici
 • > viatges
 • La Rioja, Cultura i vins
 • 5 dies, autocar, visites incloses i guia acompanyant. Dates de sortida: 25 de juny i 01 d'octubreembre 2021
Preu base per persona en habitació doble des de
975 €
La Rioja, Cultura i vins
 • La Rioja, Cultura i vins

  Preu base per persona en habitació doble des de 975 €

 • Itinerari

  Primer dia.

  Punts d’origen – Alfaro – Logronyo

  Recollida amb el nostre autocar als punts d’origen definits i sortida en direcció a la Rioja, coneguda a nivell mundial pels seus vins, tradicions i cultura. La primera població que coneixerem és Alfaro, a la Rioja Baixa. A mida que ens acostem veurem la silueta de la Col·legiata de Sant Miguel, el temple religiós més gran de la regió. Les seves dues torres de 50 metres d’alçada fa que sigui visible des de la distància, però la seva importància li ve donada per acollir a la teulada la colònia més gran de món de cigonya blanca urbana. El motiu pel qual aquestes aus escullen Alfaro com a lloc per niar, és la gran extensió de cultiu de secà i regadiu que té al seu voltant. Els fruiters al costat de l’Ebre són tota una font d’aliment: cucs, rèptils i peixos. A més, les branques d’aquests arbres junt amb els sarments de les vinyes constitueixen part del material que necessiten per construir els seus nius. En arribar, dinar en un restaurant. A la tarda, ens acostarem al “mirador de les cigonyes“, on podrem veure al voltant de 100 nius i gaudirem del vol de les cigonyes més joves nascudes a la primavera, sens dubte un dels grans espectacles de la natura. En acabar, continuarem cap a Logronyo, capital de la regió. Instal·lació a l’Hotel Sercotel Portales. Allotjament.

   

  Segon dia .

  Logronyo – Haro – Cellers Vivancos – Museu de la Cultura del Vi – Nájera – Logronyo

  Esmorzar a l’hotel. Aquest matí marxarem cap Haro, anomenada la capital del vi de la Rioja per la gran concentració de cellers que té en el seu terme. El barri de l’estació n’és un clar exemple, on s’elaboren grans vins des de la segona meitat del segle XIX. Noms com Muga o Viña Pomal tenen els seus cellers en aquesta zona. La ciutat també és coneguda pel seu elegant centre històric, amb palaus renaixentistes i barrocs des del segle XVI al XVIII, anys de gran ressorgiment econòmic. Iniciarem una visita guiada per tal de veure els exteriors d’aquest palaus i carrerons acabant a la plaça de la Pau, centre neuràlgic i animat de la ciutat. En acabar, marxarem cap als Cellers Vivancos, per tal de conèixer el Museu de la Cultura del Vi. Aquest Museu de 4.000 metres quadrats acull la col·lecció cultural de la família vinícola Vivancos. Peces d’arqueologia, escultures i pintures d’artistes com Picasso, Sorolla o Miró, ens donen una visió de la rellevància que ha tingut el vi en totes les cultures a través de la història. Aquesta visita guiada també comprèn el celler on s’elaboren els seus prestigiosos vins, i en degustarem tres d’ells. Dinar al restaurant del propi celler. A la tarda, anirem a Nájera per tal de visitar el Monestir de Santa Maria la Real, panteó del reis i infants del regne Nájera-Pamplona, antecessor del que seria el regne de Navarra. La visita guiada ens ensenyarà el claustre dels cavallers, joia de l’art gòtic florit, l’església i els diferents sepulcres reals. En acabar, retorn a Logronyo. Allotjament a l’hotel.

   

  Tercer dia.

  Logronyo – Monestirs de Yuso i Suso – Ezcaray – Santo Domingo de la Calzada – Logronyo

  Esmorzar a l’hotel. Les primeres visites d’aquest matí seran els monestirs de Suso i Yuso de San Millán de la Cogolla, declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO pel seu valor històric, artístic, religiós, lingüístic i literari. En aquest recinte monàstic, fa més de mil anys els seus monjos van escriure les primeres paraules en romanç, una llengua que va evolucionar a la que avui coneixem com el castellà. A més, va ser també aquí on Gonzalo de Berceo, el primer poeta de llengua castellana, va escriure les seves obres. El monestir de Suso o “de dalt“, és on l’ermità Sant Millán es va retirar a viure la seva vida espiritual dins d’una cova. Aquest sant, conegut per les seves obres de caritat i miracles, va anar guanyant cada vegada més fidels i, amb la seva mort, els peregrins arribaven d’arreu per venerar les seves despulles. A la cova se li va annexar una construcció visigoda, més tard una mossàrab i romànica fins que es va construir el monestir de Yuso o “de baix”. Després de la visita d’aquest dos patrimonis artístics, marxarem cap a Ezcaray, població turística de muntanya al peu de la Serra de la Demanda. La plaça de les verdures, els carres porticats i els seus balcons plens de flors són algunes de les imatges que podrem gaudir durant el nostre passeig. Dinar en un restaurant. A la tarda, arribarem a Santo Domingo de la Calzada, població que va néixer al voltant de l’Hospital de Peregrins que el propi sant va fundar per donar abric als fidels i creients que anaven a Santiago. Aquest fet va determinar que Santo Domingo esdevingués un nucli artístic, religiós i econòmic important a l’edat mitjana. Visitarem l’interior de la seva catedral, on s’alça el retaule plateresc de Damià Forment, gran mestre escultor. Sens dubte, el que més atrau l’atenció al visitant és el galliner amb gallines vives, fent referencia a un miracle del sant. També veurem l’exterior de l’Hospital de Peregrins, actualment Parador Nacional, la plaça de l’Ajuntament i els carrers del nucli històric. En acabar, allotjament a l’hotel.

  Quart dia.

  Logronyo – Laguardia – Cellers Ysios – Logronyo

  Esmorzar a l’hotel. Avui anirem a la Rioja Alavesa, terra de vins a l’interior d’Euskadi, i en concret a la seva capital: Laguardia. La seva situació, damunt d’un tossal amb la serra de Cantabria al fons, ens recorda a la d’un vaixell navegant cap al nord. Fundada durant el segle X com a baluard defensiu del regne de Navarra, conserva gairebé intacte el seu traçat medieval. Tres carrers principals estrets i allargats travessen la població de nord a sud. Aquests carrers s’uneixen entre ells per placetes i carrerons, i tot el conjunt està envoltat per una muralla amb cinc portes d’entrada com era típic a l’Edat Mitjana. Durant la visita, a més de recórrer el carrers, visitarem l’església de Santa Maria de los Reyes on podrem veure el pòrtic de pedra policromada, una autèntica joia artística. També visitarem les coves o cellers subterranis, verdaders passadissos sota els carrers i cases del nucli urbà. Acabarem la visita a la plaça de l’Ajuntament per veure el rellotge animat o d’autòmats. En unes hores determinades, els ninots del rellotge ballen amb la melodia de cercavila de les festes de Sant Joan. Dinar en un restaurant. A la tarda, visitarem els Cellers Ysios, un celler boutique d’avantguarda. El seu disseny ondulat s’ha convertit en un icona de la Rioja Alavesa, construït el 2001 per l’arquitecte Santiago Calatrava. Coneixerem les seves vinyes, ens explicaran la seva filosofia i acabarem a la sala de barriques on degustarem dos dels seus vins. Retorn a Logronyo. Allotjament a l’hotel.

   

  Cinqué dia . 

  Logronyo – Calahorra – Punts d’origen

  Esmorzar a l’hotel. La darrera visita de la regió serà la ciutat de Calahorra, capital de la Rioja Baixa. Situada entre el riu Ebre i el Cidacos, és coneguda pels seus camps de regadiu on es cultiven excel·lents verdures. Amb més de 2.000 anys d’història, mereix fer una visita guiada per conèixer racons com el barri jueu, amb els seus carrers laberíntics, l’exterior del Palau Episcopal, el passeig del Mercadal i la Catedral de Santa Maria, l’edifici religiós més notable de la ciutat. Aquesta catedral gòtica sorprèn per les seves dimensions i el color rogenc de la seva pedra. A l’interior es veneren les relíquies dels dos sants patrons: Sant Emeteri i Sant Celedoni, soldats romans que segons explica la llegenda van ser decapitats a les vores del Cidacos. Després de la visita, continuarem cap a Aragó i Catalunya. Dinar en un restaurant i continuació cap els nostres punts d’origen. Fi dels nostres serveis.

  Aquest itinerari de viatge pot tenir lleugeres modificacions degut a les circumstàncies que estem vivint. L’ordre i contingut de les visites serà el que es lliuri amb la documentació de viatge.

   

   

  Vols rebre informació al teu email sobre noves destinacions, concursos, esdeveniments i molt més? Subscriu-te al nostre newsletter.

   

   

 • Serveis

  Serveis inclosos:

  • Autocar de llarg recorregut.
  • Recollida des de diferents poblacions (consultar punts de recollida).
  • Mitja pensió durant tot el viatge amb beguda inclosa als àpats.
  • Allotjament a l'hotel definit a l’itinerari.
  • Visites definides a l’itinerari com a incloses.
  • Acompanyant de Promoviatges durant tot el viatge.
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.


  Serveis no inclosos:

  • Esmorzar en ruta del primer dia.
  • Sopars
  • Propines.
  • Extres de caràcter personal.
  • Qualsevol servei no esmentat com a inclòs.


  Requisits:

  DNI amb vigència. El nom i cognoms de la reserva han de coincidir amb els del DNI.
 • Punts de recollida

  Barcelona, Girona, Manresa, Mataró Tereses, Sabadell, Tarragona, Vic

 • Preus
  Preus bàsics Preu client MAJORS DE 60 ANYS
  Preu base per persona en habitació doble 975,00 € 950,00 €

  Suplement habitació individual 225.00€
  Suplement individual 225.00€

  Opcional:
  60 o + anys -25.00€
  Porta'ns amics -25.00€
  Assegurança anul·lació i assistència COVID 25.00€

  Condicions garantides amb una participació mínima de 20 persones.

   

  Gaudeix de les nostres promocions per viatjar a millor preu

  Majors de 60 anys. Si ja teniu 60 anys o els feu abans de l’inici del viatge, gaudireu del nostre preu especial.

  Porta’ns amics. Si veniu acompanyats d’amics que no hagin viatjat mai amb nosaltres, gaudireu del nostre preu especial. Us aplicarem el descompte a tants clients habituals com clients nous ens porteu.

  Assegurança assistència en viatge; inclosa (+info)

  Servei despeses de cancel·lació (+info)


  Reserves forma de pagament: Pagament total 30 dies abans de la sortida del viatge.

  Reserves online: Pagament d’un 25% del total com a dipòsit, sigui quina sigui la tipologia del viatge. La resta del pagament es realitzarà 30 dies abans de la sortida.

 • Condicions generals

  Podeu veure les condicions generals completes en el següent link: www.promoviatges.cat

                                                                                  

  Sabadell, Gener 2021.