Anna Castilla: 'La millor manera de conèixer Nova York és visitant els seus barris'

Updated: Jan 20

Sabies que ja podem tornar a visitar Nova York? Una ciutat a la qual li tenim moltes ganes! La primavera és un moment ideal per descobrir-la i gaudir de les novetats que hi ha hagut durant els últims temps: observatoris, botigues singulars, musicals, zones verdes...

Et proposem una escapada a Nova York per conèixer el més essencial, combinant visites amb un guia local expert i el nostre guia acompanyant de Promoviatges. Cada dia ens centrarem en una zona per no perdre temps en desplaçar-nos i descobrirem la ciutat a peu, ja que el més captivador de Nova York és la vida als seus carrers, els músics improvisats i gaudir de les seves zones verdes. Visitarem Manhattan i els seus punts més icònics, però també zones menys turístiques com Queens, Brooklyn, Chelsea o Williamsburg.L’Anna Castilla les coneix bé i, per això, al blog d’aquesta setmana l’hem entrevistat perquè ens expliqui una millor què no ens podem perdre si fem un viatge a Nova York.

1. Nova York amb Promoviatges és potser el viatge en grup al que més llibertat es dona a cada viatger. Per què?

Aquest és un viatge amb molt potencial per la forma en que està organitzat. La primera meitat del dia estem amb un guia local que ens ajuda a conèixer de primera mà la ciutat, i, a la tarda, fem visites amb el guia acompanyant. És una fantàstica idea perquè et dona la llibertat de viatjar en solitari però amb l’avantatge de tenir a una persona que et mostrarà racons que tu no coneixies. A més, no tindràs cap problema amb l’idioma!


Una de les principals diferències que tenim amb la resta de viatges en grup, és que els sopars són lliures. Sabem que el menjar americà pot arribar a ser pesat, així que al vespre cadascú pot decidir lliurament què i on li ve de gust menjar. Per suposat, la nostra guia t’assistirà en tot moment.


2. Com descriuries la societat novaiorquesa?

Al contrari del que pensa molta gent, Nova York és molt més que Manhattan. El millor que pots fer és allunyar-te uns dies de la zona més turística, tot i que és imprescindible veure Times Square i Central Park, i anar a conèixer els barris. Allà hi viuen moltes comunitats estrangeres que han format els seus propis nuclis de població: llatins, xinesos, afroamericans… La gent no s’espera que sortint de l’illa de Manhattan existeixi tot un món tant multicultural, on cada comunitat té el seu territori i on tothom hi troba el seu lloc.3. Si t’haguessis de quedar amb una zona de Nova York, quina seria?

Una part de la ciutat a la que em sento molt a gust és la zona dels Village, com Soho o Tribeca. Són com un poblet sense grans edificis i amb molta vida, plens de botigues i cafeteries. Una altra zona que m’agrada molt és Williamsburg, a l’altra banda del pont de Brooklyn, des d’on tens unes vistes magnífiques de tot l’skyline de la ciutat.


4. Quina és l’experiència més TOP que ningú pot deixar-se?

N’hi ha moltes però sens dubte pujar a alguns dels observatoris de la ciutat. Actualment tenim l’Empire State Building, el Top of the Rock, el One World Observatory , The Edge a Hudson Yards i el més nou The Summit que corona el nou gratacels d’oficines One Vanderbilt, al costat de l’estació Grand Central.


Una altra experiència que em va fascinar és assistir a una missa gòspel a Harlem. La comunitat negra de la ciutat celebra aquestes misses cada diumenge i són realment emocionants, tant per la comunitat com per qui hi va pel plaer de presenciar-la.5. Què recomanaries a aquelles persones que busquen la part més cultural de la ciutat?

Sens dubte, un imprescindible per a mi seria veure un musical a Broadway. L’oferta a Nova York és immensa: “El rei lleó”, “Mamma Mia”, “El Fantasma de l’Òpera”… Si realment t’agrada el món del teatre i els musicals, serà una experiència que mai oblidaràs.


Si ets més de museus i t’agrada l’art modern, una molt bona proposta és el MOMA, o Museu of Modern Art, o al Metropolitan Museum of Art. Tot i que per veure’ls sencers necessitaràs vàries hores, poder dedicar una estona a visitar les seves obres més importants és sens dubte una bona opció.6. Què recomanaries a aquells que volen visitar la ciutat sense presses?

Tot i que Nova York és una ciutat en ebullició a totes hores, tens l’oportunitat de trobar un moment de calma en alguna de les seves zones verdes. Central Park és el candidat ideal per excel·lència, però també tens altres parc més petits i menys coneguts com el Bryant Park, molt visitat pels novaiorquesos que busquen tranquil·litat fora dels parcs més turístics.Una zona verda molt curiosa i peculiar és el High Line, al barri de Chelsea. Es tracta d’una antiga via de tren que anava per les diferents fàbriques i escorxadors trasllat les mercaderies, i que va quedar en desús quan aquest barri va deixar de ser industrial. Aleshores, una proposta va convertir aquesta via abandonada en un jardí urbà flotant. La gent jove és el públic principal d’aquest espai, gràcies al seu aire fresc i les moltes plantes i obres d’art que acull.Com a novetat, al 2021 s’ha obert Little Island una nova zona verda que té un nom molt indicat: petita illa perquè s’obre sobre el rio Hudson i es connecta amb dues pasarel·les amb Manhattan. Té un disseny molt trencador que combina natura i art a parts iguals que convida al relax.


7. Totes les grans marques volen ser a la Cinquena Avinguda de Nova York, un referent de les compres i botigues de luxe arreu del món.

I tant! Si t’agrada anar de compres, Nova York és tot un paradís. Aquí es troben els magatzems més grans del món, com Macy’s. A la Cinquena Avinguda hi trobaràs botigues americanes i les marques més famoses del món. Tot i que no pensis en comprar-hi, entrar-hi ja és tota una experiència! Si busques un pla més alternatiu, el Soho és una molt bona opció. Sens dubte a Nova York sempre hi ha noves botigues especialitzades que et poden sorprendre, recentment s’ha obert la botiga més gran del món de Harry Potter.8. Per què recomanaries viatjar a Nova York?

Recomanaria a tothom visitar-la perquè és una ciutat única, no n’hi ha cap d’igual. És una de les primeres ciutats on es van construir gratacels, com l’Empire State, fins als gratacels més moderns de l’actualitat. El seu dinamisme és únic i inimitable, està viva les 24 hores del dia i és el motor econòmic dels Estats Units i del món.


Si vols rebre al teu correu electrònic informació sobre destinacions, concursos, esdeveniments i molt més, subscriu-te al nostre newsletter.

#estatsunits #novayork


130 views0 comments
Perfil