Tanzània, premiada com la Millor Destinació Turística d'Àfrica 2021

Viatjar a Tanzània és descobrir fauna salvatge, gent amable i cultures fascinants. Una experiència que et transformarà. La forma de veure la vida, la immensitat dels paisatges, l’harmonia amb la natura... són tot un aprenentatge.


Per això i molt més, Tanzània ha estat escollida Millor Destinació Turística d’Àfrica 2021 pels Wold Travel Awards, que són considerats com els premis Òscar del turisme. En aquests premis, es trien per votació les millors destinacions, les millors companyies aèries, els millors hotels i les millors atraccions turístiques. Aquest guardó és molt rellevant, ja que el país competia amb destinacions africanes tan consolidades com Egipte, Kènia, Etiòpia, Botswana i Sud-Àfrica.Una vegada més, el Parc Nacional del Serengueti ha guanyat el títol de Millor Parc Nacional d’Àfrica 2021. Tanzània, més que qualsevol altre territori africà, és el país rei dels safaris. Nyus que galopen per l’extensa sabana, hipopòtams barallant-se pel millor lloc en fangosos rius, elefants que caminen tranquils i ximpanzés que passegen per les copes dels arbres. Viure la gran migració de les manades d’herbívors entre el Serenguetti i el Masai Mara és un espectacle natural únic al món.Zanzíbar torna a repetir com a Millor Destinació de Platja d’Àfrica, un reconeixement a un dels llocs de platja més bonics del planeta. Té platges fantàstiques, especialment al nord, i les de Kendwa i les de Nungwi són les TOP, més resguardades de les potents marees, amb una sorra fina com farina i aigües blau cel. Les illes de Mnemba i Pemba ofereixen un entorn més exclusiu. Aquesta illa és el final de viatge ideal després de fer un safari per Kènia o Tanzània.El teu viatge per Tanzània et permetrà conèixer de ben a prop els pobles i cultures del país: apropar-te a les costums dels massais, sentir l’hospitalitat d’un menjar típic i els ritmes dels balls tradicionals són alguns dels tresors que t’emportaràs!


Els habitants de Tanzània són coneguts per la seva cordialitat i per la bellesa de les seves variades cultures i tribus, es calcula que unes 120 en total. Entre elles destaquen:


Els Datoga


Datoga és el nom original dels Mangati, una paraula que en massai significa enemic ferotge donat a l’antiga enemistat entre els dos pobles. Els orígens de la tribu es troben al sud de Sudan o a l’altiplà occidental d’Etiòpia, fa aproximadament 3.000 anys. Els seus avantpassats es van anar desplaçant cap al sud, fins a establir-se a les regions muntanyoses de Kènia i Tanzània.


Els Datoga estan tan units al seu territori que semblen haver-se fos amb ell: els seus vestits tradicionals comparteixen el mateix color marró vermellós que la seva terra. Típicament utilitzen túniques de cuir vermell i treballen polseres i collarets de perles de manera artesanal. Un altre tret característic són els tatuatges al voltant dels ulls.Els Hadzabe


La tribu Hadzabe pertany al grup de les ètnies boiximanes. Habiten a la part central del país, al voltant del llac Eyasi i a les proximitats de Serengueti. El grup està format per unes mil persones, entre les quals unes tres-centes són caçadors i recol·lectors seguint amb les costums dels seus ancestres, que cada vegada s’estan perdent més al continent.


Els Hadzabe cacen els animals amb els que s’alimenten amb arcs i fletxes, i recol·lecten fruites i plantes salvatges. Són capaços de caçar des de petits antílops fins a porcs senglar o nyus, fent servir fletxes amb puntes enverinades. Els coneixements amb els que viuen el seu dia a dia són transmesos de forma oral entre les generacions.Els Massai


Els Massai són un poble de pastors i guerrers, que s’han negat a abandonar la seva tradicional forma de vida. Els Massai viuen a la Kènia Meridional i a la Tanzània septentrional. Es calcula que avui en dia la tribu està formada per uns 883.000 individus. La creació de fronteres i límits territorials imposats va provocar alguns canvis en el seu estil de vida, tot i que no tan dràstics com en altres pobles nòmades. A Tanzània els Massai es dediquen al pasturatge, tot i que algunes tribus com els arusha també tenen cultius.


Viuen en assentaments anomenats manyattas, agrupacions circulars de barraques fetes de branques i rodejades per tancar els animals. Les casetes es construeixen amb maons preparats amb fems d’animals, palla i fang per fer-les dures i impermeables.


Els Massai compten amb una fisonomia esvelta de faccions fines. Fan servir indumentàries amb colors atractius i teles tenyides de tons vermellosos i blaus. Les dones s’adornen els cabells amb cintes de colors i porten grans collarets, un sobre l’altre. És costum en homes i dones allargar-se el lòbul de les orelles penjant-se arracades i ornaments pesats.Sens dubte, un safari a Tanzània ha de ser un dels teus desitjos viatgers per 2022. Parla amb les nostres assessores de viatges, et prepararan una proposta a mida o si ho prefereixes podràs afegir-te a un dels nostres grups reduïts amb guia acompanyant.


Si vols rebre al teu correu electrònic informació sobre destinacions, concursos, esdeveniments i molt més, subscriu-te al nostre newsletter.

#tanzania #africa #safari

100 views0 comments
Perfil