Tot el que necessites saber sobre el Certificat Covid Digital

Updated: Aug 23, 2021

El Parlament Europeu i el Consell Europeu ja han posat en marxa el nou passaport sanitari, que facilitarà la mobilitat entre els països de la Unió Europea unificant criteris, proves i documents.


Què és el Certificat Covid Digital?


És una acreditació on consta si una persona ha estat vacunada contra la Covid-19, s’ha recuperat del virus o s’ha realitzat una prova amb resultat negatiu. S’espera que aquest nou document ajudi a aixecar les restriccions de manera coordinada a mida que avança la vacunació.


Estar vacunat no és un requisit indispensable per poder accedir al certificat, ja que també hi consta informació sobre proves de RT-PCR o test d’antígens, o si ja s’ha passat la Covid-19 i es tenen anticossos.


Qui hi pot accedir?


Tots els ciutadans de la UE i els seus familiars, amb independència de la seva nacionalitat; nacionals d’altres països que resideixin a la UE i visitants que tinguin dret a viatjar a altres Estats membre.


Com es pot obtenir?


El procés per obtenir el certificat és molt senzill. Pots descarregar-lo accedint a l’aplicació La Meva Salut > Vacunes i Certificat Covid UE > Sol·licita’l aquí.


On és vàlid?


A tots els països membre de la UE.


Quin format té?


El passaport sanitari compta amb una versió digital consultable des dels dispositius mòbil, i també es pot sol·licitar en paper. Conté un codi QR amb la informació fonamental, i una signatura digital per garantir la seva autenticitat.


El certificat és totalment gratuït, i està disponible en la llengua oficial de cada Estat i en anglès.


Quina informació hi consta?


Pel que fa les dades personals, hi consten el nom, data de naixement, número d’identitat, data d’expedició, país d’emissió i un identificador únic.


Respecte a la vacuna, inclou informació sobre el fabricant, el nombre de dosis i la data de vacunació. Quan els test, consta el tipus de prova, data i hora, centre i resultat. Si es proporciona un certificat de recuperació, ha d’aparèixer la data del test amb resultat positiu, l’emissor, la data d’expedició i la caducitat.


Aquestes dades només es podran comprovar per confirmar i verificar la validesa de la informació que contenen els certificats, i el correcte funcionament el garantiran les autoritats competents de la destinació del viatger o pel serveis de transport transfronterers.


Puc viatjar a altres països de la UE si no tinc la vacuna?


Sí, el Certificat Covid Digital facilita la lliure circulació dels ciutadans entre els països de la UE, però no serà una condició indispensable.


El passaport sanitari serveix també per justificar els resultats de les proves exigides en molts casos en el marc de les restriccions de cada país.


Així doncs, com funciona?


Com dèiem, cada certificat conté un codi QR amb una signatura digital per evitar la seva falsificació. Les autoritats competents escanejaran aquest codi i comprovaran l’autenticitat de la signatura a través d’una plataforma digital, que recull totes les signatures certificades de la UE.

Tens algun dubte? Truca’ns al 93 748 43 30 i t’ajudarem.

#CertificatCovidDigital

723 views0 comments

Recent Posts

See All
Perfil